0
  • Voegt u suiker toe aan de honing?

    Nee, wij voegen geen suiker toe aan de honing. Tevens is het ons streven om onze bijen zoveel mogelijk op eigen honing te overwinteren en voeren we de bijen enkel bij als dat echt noodzakelijk is. U vindt dus voer, noch toegevoegde suikers terug in onze honing.

  • Als iemand diabetes heeft, is het beter om honing te gebruiken in plaats van suiker?

    Honing bestaat voor ca 80% uit suikers en is in geen enkele vorm een verantwoorde vervanger voor suiker aangaande diabetici 


    Overigens, diabetes mellitus verwijst wel naar de honingbij. De oude Grieken noemde diabetes derhalve honingzucht- diabetes mellitus.

  • In honing zit geen suiker.... toch?

    Jazeker wel. Honing bestaat voor ca 80% uit een samenstelling van fructose en glucose. Dit halen de bijen uit de nectar van de plant/bloem.

  • Kan ik honing gebruiken bij keelpijn?

    Jazeker! Een lepel honing werkt verzachtend voor de keel door zijn vocht onttrekkende werking welke de zwelling verminderd.

  • Honing in de thee, hoe zit dat nou?

    Altijd wachten tot de thee is afgekoeld tot drinktemperatuur. Anders gaan alle werkzame enzymen en bacteriën kapot de de hoge temperatuur. Probeer niet gecertificeerde honing van buiten de EU te vermijden voor gebruik in uw thee als u het gebruikt voor gezondheidsredenen.

  • Waarom kristalliseert honing

    Honing kristalliseert en versuikerd. Elke honingsoort van goede kwaliteit versuikert/kristalliseert een keer. Kristallisatie is juist een teken van kwalitatief goede honing. Naar gelang de fructose/glucose samenstelling in uw honing, welke verschilt per soort, zal uw honing eerder of later kristalliseren. 



    Acacia bijvoorbeeld blijft erg lang vloeibaar. Bloemenhoning daarentegen zal snel kristalliseren na aankoop. U kunt uw honing weer vloeibaar maken door deze zonder dekseltje au bain-marie in een pannetje water langzaam te verwarmen. Wanneer uw honing warmer wordt dan 45°C zullen veel vitamines, mineralen en enzymen verloren gaan. 

  • Hoe lang is mijn honing houdbaar?

    In principe tientallen jaren, echter zijn we genoodzaakt er een THT-datum op te zetten. Wat ook goed is, want het best nuttigt u verse honing van het seizoen.

  • Het gaat slecht met de bijen hoor en lees ik?

    Veel mensen, bedrijven op te grote gebieden en te intensieve landbouw. Deze monoculturen helpen de honingbij niet. Ook het gebruik van bepaalde pesticiden en herbiciden dragen niet bij aan de gezondheid van de honingbij. 



    Gelukkig is er al enige jaren een omslagcultuur bezig, en houden gemeentes en overheden zich bezig met aanplant en proberen ze beperkingen door te voeren ten gunste van de honingbij en andere insecten. 

  • Honing is niet geschikt voor kinderen onder de 12 maanden. Hoe zit dat?

    Dit heeft te maken met resistentie voor de bacterie Clostridium botulinum, in de volksmond botulisme bacterie. Rauw verwerkte en koud geslingerde honing is derhalve niet geschikt voor zuigelingen en kinderen onder de 12 maanden.

  • Welke betaalmethoden accepteren jullie?

    U kunt bij ons betalen met Ideal

  • Wanneer krijg ik mijn bestelling binnen?

    Bestellingen worden, indien voorradig, de eerstvolgende werkdag verzonden

  • Hoe zit het met retourneren van artikelen?

    Aangebroken artikelen kunnen nimmer retour gezonden worden, mits er iets mis is met de kwaliteit. Mocht dat het geval zijn, neem direct contact met ons op via het contactformulier

Share by: